måndag 17 november 2014

Våren 2014

Under hösten hade tillströmningen till kören varit så stor att Eja fick sätta ett temporärt stopp för nya körmedlemmar, gränsen var redan från början satt till 200 medlemmar och det nådde vi med råge upp till under hösten 2013.

Så här många var vi våren 2014 
Ja, ett par killar blev trots stoppet tacksamt inkvoterade. Det är allt viktigt att obalansen mellan killar och tjejer inte blir större än vad den nu är, ung 175 damer och 25 herrar tror jag att vi i bästa fall är nu.

Under den här terminen var det stora målet vår föreställning på Carlforsska Gymnasiet 1 juni, och under den här terminen skulle vi också få sjunga till levande musik ibland då fyra grabbar från Västerås Kulturskola skulle kompa oss på gitarr, bas, keyboard och trummor, konceptet för vår kör kallas ju också Generationskör".

Vi lärde oss allt fler låtar och fick tillfälle till några nya uppträdanden som uppvärmning inför Carlforsska-föreställningen som förstås var vårens stora mål. Det som jag trodde var omöjligt efter den första terminen visade sig under våren gå riktigt bra, att lära sig våra sånger utantill. Vi sjunger utan undantag välkända låtar där säkert de flesta av oss sedan länge kan åtminstone refrängen, men visst behövde åtminstone jag plugga en hel del innan allt satt där som det skulle. 10-12 låtar hade vi fått ihop till föreställningen på Carlforsska.
Killarna börjar ta plats i Surahammar

Under våren gjorde vi en Flash mob på Erikslund 25/4, vi gjorde en föreställning 8/5 på Folkets Hus i Surahammar under en Kick-off under rubriken "Kultur för seniorer" och vi sjöng på Viksängs marknadsdagar 24/5. Nu började vi bli varma i kläderna och bra förberedda inför vår stora juniföreställning. I Surahammar hade vi också premiär för ett litet dansinslag i "I can jive" där 5-6 par dansade lite jive på slutet av den låten. Och på Viksäng hade vi ett riktigt varmt sommarväder som synes i den här lilla filmen!

Örjan Widmark


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar