tisdag 18 november 2014

Rock Everybody, andra året

Sommarlovet var långt i år så kören var allt bra sångsugen när höstterminen drog igång och vi gick in på andra året.

Nu var det till sist dags att ta in några nya medlemmar förutom de "inkvoterade" killarna som som kunnat komma med lite allt eftersom under året som gått, men nu kunde vi börja beta av väntelistan.

Lite lätt ringrostiga efter sommarlovet tog det några måndagsträningar innan vi riktigt var på banan igen och Lars fortsatte med sina detaljer att få våra sånger låta ännu bättre. Repertoaren ökades också på med några nya låtar, det finns ju en ocean av bra musik att ösa ur i den genre vi rör oss.
På en svajig scen på Fiskartorget

Och det blev tillfälle till några nya framträdanden.

På Kulturnatten 20 september fick vi sjunga från en uppbyggd scen på Fiskartorget, en scen som gungade betänkligt när Lars Jauring vinkade igång oss i den traditionsenliga "We will rock you" där Mike Turner också traditionsenligt stod för solosången. Ett bra öppningsnummer för kören.

På Seniordagen i Aros Congress Center 7 oktober hade vi vår hittills största publik då stora salen var fylld till sista plats och mer därtill. Över 1000 personer satt bänkade och vårt program som ofta avslutas med "I can jive" gjorde att det blev ett väldans tryck i salen. Vi hade dragit över lite på vår utsatta tid, men extranummer skulle det ändå bli tyckte arrangören. Med musiken i datorn var vi inte så flexibla så det fick "I can jive" en gång till, den gamla godingen tröttnar man aldrig på.

Många kablar att hålla rätt på för Lars Jauring, vår körledare
Höstens sista framträdande gjorde vi  14 november i samband med att Coop Forum firade 50 år på Stenby. Vårt halvtimmesprogram ger utrymme för 6-7 låtar och här blev det premiär för en ny låt, Janis Joplins Mercedes Benz. Alla hade inte haft tillfälle att träna den så mycket så Lars som som vanligt är noggrann instruerade oss in i det sista på genrepet var vi skulle göra en liten paus och var vi skulle ta i lite extra etc. Kul med en ny låt och kanske jag inte kunde den 100%-igt utantill, men det gick riktigt bra ändå. alla andra kunde den desto bättre.

En liten rolig händelse från Stenby var att när vi bytte om i Systembolagets gamla, tomma lokaler innan vi skulle sjunga kom där in en rätt ung tjej, 40-årsåldern tror jag. Så började hon fingra och kolla in våra ytterkläder vi hängt på en klädställning tills någon frågade henne om hon skulle vara med att sjunga. Nejdå, hon trodde bara att våra ytterkläder som hängde där var till försäljning, så trendigt klädda är vi körmedlemmarna i Rock Everybody  när vi ska ut och sjunga!        

Vi har haft många andra förfrågningar också om framträdanden som Eja varit tvungen att säga nej till då tanken är att vi alltid uppträder i helkör.          

Örjan Widmark        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar