tisdag 18 november 2014

Carlforsska 1 juni 2014

Det här blev vår riktigt stora premiär. Konsertsalen på Carlforsska Gymnasiet. Skulle det komma någon publik? Lars Jauring  och Eja Enbom hade jobbat så hårt med oss och vi i kören hade tränat flitigt så nog hoppades vi på framgång.

Ylva Hermansson Sköld på Kulturskolan tog det här fina fotot 
Vi hade tryckt upp en fin affisch som vi spridit över stan och vi sålde biljetter för 100 kr/st på Växhuset och Lars fortsatte att slipa på detaljer med sångerna. Och så bestämde vi att våra kläder skulle gå i ljusblått och vitt så att det blev lite enhetligt på scenen och tjejerna som skulle dansa fixade tom prickiga kjolar så att dansen skulle se extra tjusig ut.

Lars Jauring i jeans och vit kavaj!
Föreställningsdagen, söndag 1 juni 2014, var det ett riktigt härligt sommarväder och vi samlades på Carlforsska redan tre timmar innan förställningen skulle börja. Grabbarna från Västerås Kulturskola som skulle spela och kompa oss var på plats och vi i kören tränade ett par gånger hur vi skulle komma in på scenen och hur vi skulle placera oss, det var också viktigt för  Eja och Lars som är noga med detaljerna: Vi fick ett par timmars träning av hela programmet tillsammans med bandet, men nu var det för sent att fila alltför mycket på sångdetaljer. Men det behövdes inte heller, det lät riktigt bra, det tror jag Lars och Eja också tyckte. En fikapaus hann vi med och strax före fyra började salongen fyllas och vi smög in bakom scenen och väntade på entrén.

Mycket folk, helt fullt i mittsektionen och Mike Turner inledde som vanligt med solosång i "We will rock you" där kören stampar takten, klappar i händerna och fyller i med vårt "We will rock you". En effektfull inledning på vårt program.

Så fortsatte programmet där några av oss, Göran, Mike och en till, framträdde som solister i "Jailhouse Rock". I "Varm Korv Boogie" körde Willy ett suveränt solo på munspel. Vi har ett riktigt varierat program!

Stor succé och hela publiken sjöng med och klappade takten när vi tog vår avslutningslåt "I can jive"! Den fick också bli vårt extranummer som en favorit i repris och vi var alla riktigt nöjda med vårt första stora framträdande. Nöjda med hur långt vi kommit på knappt ett år och entusiastiska för att träna ännu mer för att det ska låta ännu bättre nästa gång! Sen gick vi på sommarlov.

Örjan Widmark                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar