lördag 21 oktober 2017

Rocken lever - en minimusikal i två akter

 Förberedelserna är i full gång för vårt nästa stora mål för rockkören Rock Everybody:

         Rocken Lever - Söndag 18 mars 2018

När rockmusiken kom på 50-talet med Bill Haley, Elvis m.fl. var vi unga och blev de första tonåringarna. Nu är vi äldre men har inte släppt intresset för Rock'n'Roll som vi nu sjunger i vår rockkör där Lars Jauring är vår körledare. Jag tror det var hans idé att kören nu efter fyra år kunde vara mogna att göra en riktig show, en "minimusikal" med musik och scener från den tid när vi var unga och då rocken slog igenom.

Nu har vi bestämt oss, jobbet har startat och arbetsgrupper är igång och jobbar. Lokalen är bokad (Carlforsska), manus är skrivet och  vi i kören tränar våra sånger. Scenografi jobbar några med, kläder sköter klädgruppen. Roller ska fördelas och regissören ska säga sitt. Ett riktigt lagarbete för hela kören.

Musiken sköter Lars Jauring, som till vardags är musiklärare på Västerås Kulturskola. Låtarna är förstås kända rocklåtar från den här tidsepoken, men det kommer att bli en hel del egna arrangemang där låtar blandas till medleys och som musiker kommer ungdomar från Västerås Kulturskola att spela.


Ramarna för vår föreställning är klara, men mycket återstår med musiken och scenerna och för att dokumentera hur föreställningen växer fram så kommer den här bloggen rockabeat.blogspot.se att uppdateras regelbundet. Vill du hänga med i våra förberedelser så följ den här bloggen, då kommer du också att se när biljetter till föreställningen finns tillgängliga. Och naturligtvis, Gilla oss på Facebook,

Sen är du välkommen till vår minimusikal fram på vårkanten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar