söndag 15 oktober 2017

Minneskonstnärer?

Vad sägs om nästa framträdande? Femton låtar plus ett extranummer om vi får bra med applåder, och det brukar det bli. Mycket att komma ihåg!

Men sexton låtar utantill, är det ens teoretiskt möjligt så här i "teflon-åldern" som pensionärsåldern kallas ibland, där det är ofta så svårt att få nya saker att fastna.

Visst åker textpärmen fram ibland. Mycket att komma ihåg!
Jomenvisst går det, men ibland behövs lite kreativitet. De allra flesta av våra låtar har vi hört när vi var unga och vi kan ofta melodierna, det är ju en bra hjälp. Och några textrader här och var minns vi också från förr, men det behövs en hel del pluggande som blir en bra minnesträning även utanför kören.

Sexton låtar där några har hängt med sen starten för fyra år sen och dom sitter väl rätt OK men andra har vi just börjat med, men ändå går det rätt bra att sjunga utantill som är målet för vår körledare. Och med lite kreativitet så går det rätt bra. Kanske några stödord på en lapp man smyger med eller hela pärmen om man tar plats lite längre bak i kören. Och bloggredaktör'n kör med den där metoden att ibland ligga en halv sekund efter i osäkra partier. Då brukar man snabbt vara på banan igen när alla andra i kören har visat vägen.

Nu har vi ett par träffar kvar innan vi har nästa framträdande, det blir en rapport här i Rockabeat-bloggen hur det gick på vårt entimmasframträdande hos Aktiva Seniorer på Västerås konserthus om ett par veckor. Blev det extranummer? Minneskonstnärer eller minnesluckor?     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar