söndag 8 oktober 2017

Körsång är inte bara sång, det är nyttigt också

"Körsång kan snabbt och effektivt stärka kroppens immunförsvar. Flera studier pekar på att viktiga antikroppar bildas i saliven när man sjunger i kör. När du sjunger använder du stora muskelgrupper som kontrollerar andningen."

Sånt där och liknande kan man läsa i undersökningar på nätet och en massa andra positiva effekter också som att hjärtat påverkas på ett positivt sätt. Vi i Rock Everybody har tom haft föreläsare i ämnet så vi tror förstås på att körsång är nyttigt. Och socialt också.

Vanessa Redgrave
De senaste veckan hade vi ledigt från körträningen, men det hindrade inte oss att träffas ändå. Vi såg tillsammans en film där miljön var körsång för äldre med en repertoar som var lite åt vårt håll, lite rockigare än man normalt tänker sig när det handlar om äldre.

I "En sång för Marion" från 2012 i engelsk småstadsmiljö kände nog annars de flesta av oss igen sig lite grann i sångarglädjen den sociala gemenskapen man har när man sjunger tillsammans.

Men deras "Let's talk about sex" har vi inte vågat oss på än....

Och efter en vecka ledigt med film i stället för körsång så är vi taggade att finslipa formen och sångtekniken inför nästa uppdrag på Västerås konserthus om några veckor. En hel timme ska vi underhålla betalande publik! Med liveband som ackompanjerar!

Körsång i Rock Everybody är inte bara nyttigt och socialt, det är proffsigt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar