tisdag 8 december 2015

Vad gör en blogg för nytta för Rock Everybody?

Hr bloggredaktörn hade nöjet att säga några ord inför kören idag om "Kören på nätet" och sånt.

Att vi håller oss med en hemsida är ju klart, vi som har klistrat etiketter på föreningsbrev, stämplat och frankerat, vi har tröttnat för länge sen. Den tiden och servicen kommer aldrig tillbaka. Gick för sakta så nu håller vi oss självklart med hemsida och några kanaler på Sociala Medier åtminstone Facebook, både en sida och en grupp för medlemmar!. På Instagram har vi så få följare men den kanske har framtiden för sig och på Twitter är det ännu färre, men "Rockeverybody" är inmutat som namn för vår kör, det får räcka så länge.

På Youtube och Google+ var vi för sent ute. Namnet var upptaget! Där fick vi heta "Rockeverybody Pro", inte så dumt det heller. Vi finns lite varstans på nätet, och dyker det upp nåt nytt fenomen hänger vi på!

Men det här med blogg då, vad är det för mening med det? Inte sjunger väl kören bättre för det? Och vem orkar läsa?

Visst kan väl vi sjunga på vår körtid och ha kul med det, men så här ser det ut nu på 2010-talet, det är på "Sociala Medier" man har chansen att synas utanför körlokalen. Helt gratis också, så det är dumt att inte hänga på! Rätt var det är är det nån som ser vad vi håller på med, och det här med en blogg är inte så dumt att spegla lite av stämningen i kören, snart har man glömt hur det var för nåt år sen. Bäst bara om det också vore lite inlägg från andra än bara bloggredaktörn. Han väntar med spänning på bidrag till rockeverybodypro@gmail.com 

Det roliga är också att vi på Sociala Medier kanske kan inspirera andra som råkar se våra alster och så är det ju bra information inom kören också förstås. Så vi satsar ett tag till att synas på Sociala Medier och här på bloggen i löpande text dokumentera den här fina verksamheten som Eja Enbom och PRO startade 2013 och där vi sen dess har fått lära oss att sjunga i kör av Lars Jauring från Västerås Kulturskola!

Nästa tisdag har kören julfest så en liten juldikt, ett grötrim som avrundning:

På tisdag har Rock Everybody fest
"julinspirerade snittar med dryck"

lättdryck - sån tur! Då sjunger vi bäst
räcker ändå för ett rockkörhögtryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar