onsdag 25 november 2015

Nostalgidags!

Kors va' tiden går, nu börjar det redan bli dags att tänka tillbaka på fornstora dar. I går var det två år sen vi gjorde vårt första framträdande! "Kommer du ihåg..." kan vi börja säga.

Vi sjöng fyra sånger på Julskyltningsdagen och utmaningen då var, förutom att sjunga rätt, att hålla sig på benen på skridskobanan på Stora Torget. Kören på hal is! Här är bloggposten om vårt första framträdande. Hur många är kvar idag? Några av killarna har slutat ser jag på bilderna från den gången.

Den gången hade vi inga julsånger men just nu tränar vi in ett par rockiga julsånger, det är klart att vi ska ha några såna. Som tur är inga alltför sentimentala saker, rockigt och med tempo förstås!

Så har vi just nu på senaste träningen lagt händerna på den allra mest typiska rocksången av alla från vår ungdom, Bill Haleys Rock around the clock. Det var bara fråga om När vi skulle ta med den på repertoaren sa Lars, och lite grann har vi nog alla hoppats på den. Och med lite växelsång och kanske en solist, Lars efterlyste en sån, så kan den nog bli rolig att både sjunga och lyssna på.

Och helt klart får den låten fram nostalgikänslor från 50-talet från de flesta av oss. Jan Fredriksson mindes den från en marknad där man spelade den om och om igen. Är det kanske bara hos mig den inte gjorde så stora intryck den gången, jag var så insnöad på annan musik och förstod inte hur stort det här med rock skulle bli, men det blir desto roligare att ta itu med den nu.

Hur är det med dig och din nostalgi - vad minns du från Rock Around The Clock?

          

        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar