fredag 25 december 2015

Rock Everybody inför 2016

Efter två och ett halvt år under PRO går Rock Everybody vidare i en ny organisation, nu blir vi en egen förening. Det och mycket annat finns på programmet inför 2016!

Mycket kommer att vara lika som förut, det har ju Eja berättat: körträning på Växhuset under ledning av Lars Jauring, och Eja Enbom håller så klart i tömmarna och det är rock som gäller, det ändrar man inte gärna på. Och vi har mycket på gång, stora planer med vårt sjungande.

Vi kommer att trimmas professionellt under rubriken "scenisk närvaro" vad nu det kan betyda, Jo, det är förstås viktigt när vi sjunger inför publik att vi inte bara sjunger så bra som möjligt utan även gör ett bra intryck, rör oss bra, ser glada ut, inte pratar med varandra mellan låtarna och så där. Att vi har lite stil helt enkelt! Det har vi förstås redan men tro't eller ej: tom en så bra kör som vår kan göra förbättringar.

Caroline och Leroy
Första gången vi testas på allvar blir sen på Culturen i februari där vi också kommer att spela in vårt program, både ljud och bild! Blir det en CD? DVD? Publiceras på Youtube eller andra kanaler? Visst är det kul att det händer grejer i kören! Och månaden efter, i mars alltså, är vi tillbaka på Konserthuset och sjunger på Festijazz. En lite ovanlig musikmiljö för oss kanske, men vår rockmusik kommer att fungera jättefint där bland alla proffsmusiker nu när vi har lärt oss att vara sceniskt närvarande och Lars som leder oss är ju i högsta grad en riktig proffsmusiker han också.

Bland alla gobitar på Festijazz blir nog bandet som spelar jazz från 50/60-talet speciellt kul att lyssna på, jazzmusiken som var aktuell just när vår rockmusik slog igenom. Och också Caroline Wennergren & Leroy Armstrong som sköter dansmusiken från samma scen som vi blir kul, vi är i fint sällskap. Läs hela programmet här!

Vi kommer att sjunga på fler ställen också under året och dessutom blir vi alltså en egen förening med allt vad det innebär. Medlemsmöten, styrelse, stadgar och protokoll, ny hemsida etc. etc. Valberedning och medlemsavgifter alltså allt som hör till en förening. En massa information blir det och en hel del jobb för att få det här att gå smidigt, men vi har ju våra kanaler för den som vill hålla sig informerad och medlemsgruppen på Facebook för den som vill ha "extra allt" där du också enkelt kan ge egna synpunkter.

Go' fortsättning på julen och Gott Nytt År så kör vi igång 12 januari på Växhuset!

2 kommentarer:

  1. Vi får även hoppas att 2016 blir ett år då fler körmedlemmar blir aktiva på alla våra sociala medier.
    Tack För att vi har dig Örjan. Kan aldrig sägas tillräckligt

    SvaraRadera
  2. Vi får även hoppas att 2016 blir ett år då fler körmedlemmar blir aktiva på alla våra sociala medier.
    Tack För att vi har dig Örjan. Kan aldrig sägas tillräckligt

    SvaraRadera