söndag 1 november 2015

Spänningen stiger - Körrock 2015På lördag, 7 november 2015, gör rockkören Rock Everybody från Västerås debut i en körtävling, Körrock på Aveny i Sundsvall.

Sundsvalls Popkör arrangerar och även deltar tillsammans med Umeå Pop och Rockkör, Toblerone, Kör'n, Cantitokören och så vi då, Rock Everybody. Vem går hem med guldmedaljen? Har vår körledare Lars Jauring kartlagt våra motståndare tillräckligt väl så han vet var vi ska sätta in stöten?  

Lars satsar på ett för kören rätt nytt program. Det är lite fräckt så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå. Men det har varit höstlov och Lars var absent en tisdag så är vi tillräckligt förberedda? Jodå, vi har allihopa tränat enskilt framför spegeln och nu på tisdag, vårt sista träningstillfälle innan Sundsvallsresan  knyter vi ihop hela programmet så att vi kan åka till Sundsvall på lördag med tillförsikt.

Redan innan nedsläpp på lördag har vi i alla fall kammat hem priset för största kör tror jag. Vi är 115 deltagare och i den mån det är en speciell seniorklass i tävlingen har vi redan vunnit den också, de andra körerna verkar vara betydligt yngre än vi. Sen ska vi göra så bra ifrån oss som möjligt, "ge järnet och visa var skåpet ska stå" som arrangörerna skriver på sin hemsida. "Sopa golvet med dom andra körerna" skriver dom också. En tuff stämning på Körrocks hemsida, spänningen stiger!

En extra utmaning och ett extra ansvar tror jag den här gången ligger på oss tappra killar. Räknar jag rätt så är vi bara 15 killar som ska matcha 100 tjejer i växelsången i finallåten "On and On and On", men tills dess har vi nog alla fått upp värmen så vi kan ta i från fotknölarna.

Birgitta Wiklander har arrangerat själva resan med buss och inkvartering, vilket jobb! Och på på lördag morgon sätter vi oss på bussarna för att delta i vår första körtävling.

Spänningen stiger!

2 kommentarer:

  1. Nu ger vi rockjärnet.Armen upp i "git it" yeah man!
    Vi får peppa grabbarna i gänget. När ni tar i så är ni oslagbara så det ordnar sig nog.
    Det bästa är utmaningen och att alla trivs med att vara en del av Rock everybody.☺

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Örjan i att vi redan är vinnare oavsett vad juryn tycker. Ser så fram emot den här turnén. Kul att läsa dina bloggar Örjan.

    SvaraRadera