måndag 9 november 2015

Körtävling i Sundsvall

Så kom vi iväg då på vår första lite längre resa med kören. Körrock 2015 i Sundsvall, tävlingen i körsång med betoning på rock där vi ställde upp med 110-115 deltagare ledda av Lars Jauring.  

Samling inför invigningen. 
Vi i Rock Everybody var allt taggade för tävlingsmomentet, det har varit kul några månader att prata om tävlingen på våra träningar, träna lite extra och fundera om vi skulle ha nån chans eller inte. Taggade men lite mer åt Coubertin-hållet tror jag, alltså att bara få vara med och kämpa väl var viktigare än guldet. Men kanske ändå att vi kunde charma juryn.... Här är en liten kort beskrivning hur vi hade det i vår första körtävling så du som inte var med vet vad som väntar dig när vi åker nästa gång.

Två bussar åkte från Västerås halvåtta på lördagsmorgonen, stopp för macka i Tönnebro och framme runt tolv, hur smidigt som helst. Sen hade vi gott om tid hela eftermiddagen för att hinna med lite uppsjungning och presentation av körledarna och en repetition av hela programmet med orkestern. Så hade vi också ett pass med Susanne Bertlin, ett riktigt proffs som på ett lättsamt sätt fick oss att agera nån slags bakgrund till inledningsnumret. Det var väl inte helt lätt att hänga med men det var hur kul som helst. Hon trimmar normalt Idoldeltagarna och nu försökte hon få stil på sex körer tillsammans, vilken utmaning! En kul eftermiddag och så kul att få lite mer tid att umgås med våra körmedlemmar också, det är ju lite svårt att få tid till det ibland på vanliga körträningarna.

Susanne Bertlin i Hero uppbackad av alla sex körerna
med några av våra tjejer längst fram! Vilket ös!
Rätt bra med publik, nästan fullt, när showen skulle börja med att vi alla körerna stod på scenen och agerade med våra moves, till Susannes sång. Sen var tävlingen igång.

Sångglädje i kubik från alla körerna och alla hade genomarbetade och välrepeterade program. Vi sjöng som nummer fyra och det gick riktigt riktigt bra. Jag tror vi gjorde ett bra intryck, ja det måste vi ha gjort så som vi tog i.

Rock Everybody bjuder på 100% rock!

Men nej vi vann inte tävlingen, några av våra konkurrenter/kollegor var väldigt drivna körsångare och sjöng väldigt bra i vältränade körer. "Inte så rockigt"  gick vi och muttrade efteråt och noterade att juryn kanske inte hört talas om Bill Haley, men vi var naturligtvis inte förlorare, "We are all the winners" tänkte vi och firade halva natten på efterfesten.

Kör'n och Cantito stod som segrare!
Var det bästa kören som vann då? Ja, jag kan egentligen inte bedöma det musikaliska, men hade jag nån favorit så var det väl Kör'n som delade förstaplatsen med Cantitokören. Bra utstrålning och en entusiastisk körledare, nästan lika entusiastisk som vår Lars Jauring.

Det här blev en liten kort dokumentation i all hast av vår debut i tävlingssammanhang. Det får räcka med det här och det kanske blir en fortsättning senare. Tills dess säger Rock Everybody Grattis! till vinnarna men lite till mans muttrar vi kanske vidare om det där med vad som egentligen är riktig rock. Som Jerry Williams t.ex.
Vi säger bara Git it!      

3 kommentarer:

  1. Bra, verkligen bra sammanfattning av den härliga helgen!

    SvaraRadera
  2. Tack Eva - hoppas nån har glädje av att läsa om våra vedermödor!

    SvaraRadera
  3. Intressant att Lsrs hade samma favorit som jag, men han var lite mer frispråkig om de andra körerna än ja.

    SvaraRadera