måndag 19 oktober 2015

Moves och körsång

Rätt ofta sitter jag och bläddrar på Youtube och lyssnar på körmusik. Det gjorde jag aldrig förr men jag har väl blivit lite miljöskadad av tiden i Rock Everybody, rockkören i Västerås. Jag har allt trillat dit på körsång.

Det finns ju hur mycket musik som helst att leta bland, och jag har allt fått några favoriter, men det är massor jag gillar. Mest gillar jag nog det som är åt det lite poppiga hållet, men jag har lyssnat på både kyrkligt och annat seriöst, ryska gubbarna i Röda Armén, gospel, ungdomar osv. En del är filmat från stora föreställningar, annat på enkla framträdanden i gatumiljö etc. Och en del är filmer är från träningar som också är kul att se.

I en del låtar bör nog körsångarna vara rätt stilla, men roligast är det nog att lyssna till dom där riviga låtarna där körsångarna släpper loss och agerar, klappar händerna och rör på sig lite precis som vi i vår kör ska försöka göra nu under ledning av Mikaela Lundevall från Västerås Kulturskola. Det blir roligare att lyssna på oss tror jag med lite "moves" i låtarna. Fast det är rätt svårt att få rörelserna att komma spontant och avspänt och vilken tur att Mikaela och Lars spelade in rörelserna på film så vi kunde lägga ut dom på Youtube och träna hemma framför datorn. Svårt och kommer vi att hinna få till det här tills vår Sundsvallsresa i november. I morgon, tisdag 20 oktober, har vi nästa träningspass, kommer våra moves naturligt redan då?

En av mina favoritkörer är Rock Choir i England, och här sjunger dom en av våra allra första låtar från vårt program. Redan då hade vi lite moves, stamp i golvet och klapp i händerna, men dom här har tagit vårt gamla fina nummer till nästa nivå. Hur mycket träning ligger det bakom det här? Lyssna på Rock Choir när dom sjunger We Will Rock You:
                    
       

2 kommentarer:

  1. Imponerad av Rock Choir!!! Tack Örjan för du lagt ut det.

    SvaraRadera
  2. Härligt Örjan.🎤🎼🎶
    Skulle önska att alla i kören gick in på bloggen.

    SvaraRadera