söndag 4 oktober 2015

Nu är det dags för nästa utmaning

Man får vara med om mycket som korist i vår rockkör, Rock Everybody. Om två dagar är det dags för nästa utmaning.

Lars kör gärna med grönvitt! Heja VSK!  
Jag är inte helt säker, men jag undrar om det inte är bara här i Västmanland som det här med rock för oss lite äldre har fått sånt genomslag. När jag googlar hittar jag nästan inget annat än Västerås, Arboga, Köping och Sala så det är nog så. Och nu ska vår körledare Lars Jauring leda en konsert där vi alla fyra körer kommer att deltaga!

Vi samlades häromkvällen i Växhuset för att träna igenom programmet. Alla utom Sala-kören var där (hade dom något annat just den här kvällen?) och låtarna som Lars och Johnny i Sala valt ut var mest låtar som vi i vår kör är rätt säkra på, men visst var det fint att få träna tillsammans med de anda körerna. Några små justeringar blev det också som vi försöka komma ihåg på tisdag.        

Vilken service! Växhuset hade ordnat långbord till pausen!  
Körsångsträningen i all ära, den må vara det viktigaste, men kaffepausen är nästan lika viktig. Få tillfälle att få surra lite med sina egna körkompisar och som nu den här kvällen, surra lite med en massa nytt folk också. Jag hamnade med några från Arboga och det var kul att höra om deras körsjungande och en körresa som dom ska göra och så fick jag tillfälle att berätta om vår körresa om nu precis en månad.

Rocksjungande i kör för oss lite äldre (eller OK då, pensionärer) är ju rätt fantastiskt med så många utmaningar, och vilken tur att man bor här i Västmanland om det alltså är just här som det har blivit så extra populärt.

Och nu är det alltså dags för nästa utmaning, vår gemensamma  föreställning med fyra körer! Ja utmaningen är om man ska vara ärlig är störst för Lars som leder hela showen och Johnny och hans band från Sala som spelar till 4-5 av låtarna. Men vi som "bara" sjunger fick som extra utmaning en ny låt som vi nu premiärsjunger, Abbas "On and on and on". Och så ska vi förstås sjunga texterna utantill, det är också en utmaning.

Men får vi plats på scenen? Det ar nog den allra största utmaningen. 250-300 personer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar