onsdag 7 oktober 2015

Äldre Kultur Möts

Fyra körer på samma scen, hur skulle det gå och skulle vi överhuvud taget få plats?

Lars Jauring presents Rock Everybody  
Under en heldag med PRO och Landstinget under rubriken "Äldre Kultur Möts" skulle vi fyra pensionärsrockkörer i Västmanland sjunga tillsammans i ett gemensamt program. Som verkligen inte var så överdrivet samtränat, tre av körerna hade sjungit tillsammans en gång och bandet hade vi i Västerås aldrig träffat. Men det är väl så här det är i underhållningsbranschen där vi rockkörer världsvant rör oss numera. Improviserat och några ändringar i sista sekunden. Och alla litar vi på att Lars Jauring, vår körledare i Västerås och Arboga och Johnny Larsson, Salas ledare som även ledde kompbandet, att dom har full kontroll. Vi andra ska ju bara stå där och sjunga när dom pekar pekar på oss. Och dom hade kontroll!

Vi skulle sjunga direkt efter lunch, och alla vi körsångare var punktligt på plats. Knappt 300 tillsammans från Sala, Arboga, Köping och Västerås där Lars styrde och ställde för att få oss alla att få rum. "Knö dig in fast dörra är trång, för här är de änna nåt på gång" sjöng Sonya Hedenbratt en gång och det var väl lite så det kändes för oss, men alla fick plats! Och även om de flesta på den här PRO-dagen faktiskt var med i kören så var det ändå nästan lika många i salongen som publik. Och jag är nästan sugen att sitta som publik nån gång och lyssna. Det var säkert mäktigt när kören drog igång med första numret "Cotton Fields". Absolut inget ont sagt om andra PRO-körer, men nog är det här en lite speciell PRO-kör. Eller som sagt fyra körer.

Hur gick det sen då med resten av programmet? Ja, från min plats i kören kändes det kanon! Vilket tryck! Som alltid är det kul att stå på scenen med vår kör och ännu roligare den här gången tillsammans med en massa nya körsångarvänner. Och om någon varit orolig innan för att vi sjungit ihop för lite så var den oron obefogad. Kanske perfektionisten Lars tycker annorlunda, men alla i kören jag pratade med efter föreställningen var alla väldigt nöjda. Det gick bra som det brukar när Rock Everybody är på uppdrag.

Ja, det skulle var jag själv då som var lite missnöjd. Nog kunde jag vår nya "On and On and On" tillräckligt bra för att inte behöva textpärmen, men det är lurigt med växelsången där killarna har en rad här och där, där var jag inte riktigt på tå alla gånger. Jag sticker ut hakan och säger att det är lättare för tjejerna som visserligen har mer text, men slipper de här korta inhoppen där man inte får tveka en tiondels sekund. Men jag ska träna hårt inför nästa gig så att det går bättre då.

Så här lät premiären av "On and On and On" på Västerås Konserthus

 


                 

1 kommentar:

  1. Toppen att du lagt in "On and on and on" så man kunde höra hur vi lät och det var verkligen bra. Var ett tag fundersam för när man deltar har man ingen koll på hur det hörs "utåt".
    Det är alltid lika roligt att läsa det du skriver.

    SvaraRadera