måndag 18 maj 2015

Sju vågade vara solister

Det är nog rätt maffigt att stå som solist framför rockkören Rock Everybody. Undrar om jag nånsin kommer att våga?

Körens första solist. Heter..?
Redan på vårt allra första framträdande hade vi en solist och sen har det rullat på. Räknar jag rätt så är det hittills sju stycken som har vågat.

Vår första solist  minns jag inte namnet på, han har slutat nu, men han sjöng We will rock you på Stora Torget. Sen till våren hade vi tre solister i Jailhouse Rock, Mike Turner, Göran Kihl och KG. Efternamnet då? Dessutom fick vi en solist på munspel när Willy Berg drog några solo i Varm Korv Boogie. Det blir bra mycket bättre program när våra framträdanden kan varieras och det inte "bara" är vi i kören som sjunger. Ja, så har vi stämmor också det blir också bra variation. Och i I Can Jive har vi ofta 5-6 par som dansar i vårt avslutningsnummer.

Lars, Ingalisa och Göran
Lisbet: Rollin´on the river....
Nu den här våren har vi fått några nya låtar och några nya solister. Göran Kihl och Ingalisa Henriksson har varsin vers i Old Time Rock and Roll och där är Willy med ibland också med sitt munspel. Vilket drag! I Proud Mary sjunger Lisbet Gemzell de två första verserna och kören trycker på i refrängen och sjunger den sista versen. Att Lisbet är van att hantera mikrofon hörs tydligt, det är säkert en konst att hålla mikrofonen på rätt sätt, och ljudet blev extra tydligt när hon sjöng hörde jag från några i publiken efter vårt senaste framträdande.

Willy med munspelet i fickan
Jag var lite tveksam till det här med solister först, skulle det verkligen kunna bli bra? Det är ju kören som ska sjunga tänkte jag, men det blir allt bra mycket mer liv i våra framträdanden så här. Det är klart att Lars Jauring vet hur han ska få ut det mesta ur kören.

Sara Mahmoodi Vadegani
"Sju vågade livet" hette en spännande film gång, här har vi "sju vågade vara solister" medan vi andra 193 sliter med frågan. Att våga eller inte våga? Vem blir nummer åtta?

Ja, ska man vara riktigt noga har vi haft en solist till, unga Sara Mahmoodi Vadegani från Västerås Kulturskola som gjorde succe i I love Rock'n'roll. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi får sjunga tillsammans med henne igen!    

2 kommentarer:

  1. ....tror att förste solisten heter Kenneth Brohlin, även känd från Västeråsrevyn. Den åttonde solisten är du Örjan. Välj ut en låt som du kan vara solist till och föreslå Lars den.......det är väl så det går till?!?1?

    SvaraRadera
  2. Alldeles rätt Kenneth var vår förste solist. Kul med bloggen. Måste peppa körmedlemmarna att läsa den. BRA vår marknadsansvarige!🌻🌼🌸🌹

    SvaraRadera