tisdag 5 maj 2015

Abba på repertoaren

Vår körledare Lars Jauring är ständigt på jakt efter nya låtar åt oss i rockkören Rock Everybody.

Det finns ju hur mycket musik som helst att välja bland och med över 200 i kören har säkert alla sina egna favoritlåtar som man skulle vilja ha in i vår repertoar, men det är klart att Lars ska ha sista ordet vad som passar, vad vi klarar av att sjunga och så där. Den senaste låten han valde ut var en höjdare, min nya favorit. Det skulle var roligt att läsa vad de andra 199 i kören har för favoriter.

Sanne Salomonsen & Mats Ronander 
Lars hade sett och hört Sanne Salomonsen och Mats Ronander sjunga en Abba-låt med drag i och tyckte den skulle passa oss. "Vad tycker ni" frågade han oss på en körövning. Rätt OK tyckte de flesta och själv fastnade jag för den direkt. Många tyckte nog det var kul att få sjunga Abba, men hade säkert andra favoriter, den här var lite otippad.

On and On and On  hade jag inget minne av alls som en Abba-låt, jag kände inte till den överhuvudtaget. En berättande låt med en historia där tjejerna sjunger sina rader och killarna svarar med sina rader och för historien framåt. Tills den slutar lyckligt med ett "Keep on rocking baby 'til the night is gone".  Den låten kommer att bli kanon när vi lärt oss den.

Tjejerna har de flesta raderna, men den största utmaningen blir det allt för oss killar. När 180 tjejer sjunger sina rader och 20 killar ska svara så får vi allt ta i ända nerifrån tårna för att vi ska kunna matcha tjejerna. Än har vi bara fått känna lite på låten men redan har Lars börjat försöka få till ett Abba-sound! Den här låten kommer att bli en av våra bästa och känner jag Lars rätt kommer han slipa på den här hur mycket som helst och han blir inte nöjd förrän vi matchar Agneta o Frida:                
 

1 kommentar:

  1. Bra Örjan att du lagt ut denna åt oss...... nu kan vi alla öva med dessa bakgrundssångare!

    SvaraRadera