lördag 14 februari 2015

Från West End till Broadway

Västerås Kulturskola tillsammans med Västerås Sinfonietta arrangerade en musikalshow. Fantomen på Operan, West Side Story, Kristina från Dufvemåla etc. Och där fick vi i Rock Everybody chansen att få vara med!

Vårt rocksjungande har gått på halvfart en tid när vi i stället tränat in tre musikallåtar: Do you hear the people sing från Les Miserables, Singin' in the rain från musikalen med samma namn och Herodes sång från Jesus Christ Super Star. Fredagen den 13 var det föreställning på Västerås Konserthus och så här tyckte bloggredaktörn att det gick.

Först just att sjunga musikal har varit riktigt roligt. Även jag med min begränsade sångerfarenhet inser att det är rätt annorlunda än den musik vi hittills varit vana med. Vilken chans vi har i rockkören Rock Everybody att få sjunga mer än "bara" rock och lära oss lite av varje, hoppas det blir fler tillfällen. Vi har mycket kvar att lära oss.

Med många inblandade, Lars Jauring förstås som hållit i vår träning och Karin Heinz som introducerat några danssteg för oss, men sen alla andra körer och musiker och musiklärare och på toppen av det en dirigent som har det sista ordet så har det förstås varit en del ändringar och frågetecken ibland under träningen, ska vi sjunga si eller så. Danssteg, rörelser, när börjar vi sjunga etc. Det är lätt att förstå att det måste vara så vid såna här tillfällen när många är inblandade och inte bara en kan peka med hela handen. Men vi gjorde så gott vid kunde.

I försnacket vid samlingen i foajén innan match var många av oss lite osäkra på den andra versen i "Do you hear...." som vi började träna på lite sent och så skojade vi lite om rörelserna i "Herodes" som vi fick på sista träningen, hur satt dom egentligen? Nja....

Thank you for the music!
På plats i salongen fick vi se en härlig föreställning av dansare och soloartister ackompanjerade av fina musiker och så var det mot slutet av showen dags för oss att ansluta, Från bakersta raderna reste vi oss och började sjunga "Do you hear the people sing...". Det gick hyfsat att gå och sjunga när vi slapp att marschera taktfast och börja på vänster fot som vi var inne på ett tag utan mer glida ner längs med sidorna. Men hur hördes vi utan mikrofoner och förstärkning? Den låten var rätt OK, men till "Singin' in the rain"  blev jag osäker - när skulle vi egentligen börja sjunga? "Herodes"  gick bättre även om rörelserna nog inte var exakt som Karin tänkt. Hur mycket vi hördes utan förstärkning kan man undra. Och det är otroligt mycket lättare när Lars dirigerar oss och visar när vi ska ta i.

Det var skoj, en erfarenhet, och rockkören Rock Everybody blir alltmer känd och etablerad i Västerås, men inte var jag så nöjd med min egen insats. Jag förstår om Lars kallar in mig på sitt kontor för ett personligt samtal om min framtid i kören endera dan....

Nu återgår vi väl till rockmusiken från vår ungdom på måndagarna antar jag, det är mycket vi behöver träna på. Och vi i kören har nog massor av tankar och erfarenheter om musik att fylla bloggen Rock-a-beat med så nu avvaktar jag en tid med nästa bidrag här i bloggen tills mailboxen börjar fyllas på så vi får höra fler röster från kören.  

Som en teaser från bloggredaktörn kan bara nämnas att det kanske en gång kommer några rader från den gång han var försångare, solo (!), till Kikki Danielsson då hon var som mest populärast! Sant eller falskt? Återstår att läsa och bedöma, men innan dess får vi förhoppningsvis läsa om många andra körmedlemmars musikaliska erfarenheter och funderingar om rockkören Rock Everybody i Västerås.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra blogg. Du har ett flyt och det är så kul att du skriver om oss. Hoppas fler i kören vill nappa på erbjudandet att berätta om sig själv.
    Det är klart att du varit försångare till Kicki.

    SvaraRadera