måndag 19 januari 2015

Det här sjunger vi i Rock Everybody

Rock Rock Rock Everybody sjöng Bill Haley
Ny termin, blir det några nya låtar också? Vi har 14-15 låtar på repertoaren, en del kan vi bra och några behöver vi träna lite mer på. Och så kommer det en och annan ny låt ibland också. Här i Rock-a-beat-bloggen kan du lufta dina åsikter om rockmusiken från vår ungdom. Vad säger du om vår repertoar?  

Med så många i kören så finns det förstås många olika åsikter om vilka låtar som är bäst. Alla har sina favoritlåtar och vi fick chansen i höstas att komma med förslag till Lars Jauring och listan blev lång, det finns så mycket fin musik från vår ungdom att välja bland. Själv gillar jag nästan allt vi sjunger, det är bara nån enstaka låt jag skulle vilja droppa.

Våra låtar kommer alla än så länge från tidigt 50-tal fram till slutet av 70-talet och bra många av rockens storheter från rockens Hall of Fame har vi med på programmet. Bill Haley och Elvis är ju självskrivna och The Beatles likaså. Sen gillar jag några av dom  där lättsjungna och med fin melodi som t.ex. Cotton Fields, den lyssnade jag mycket på som ung med Harry Belafonte men då långt ifrån rockig. Janis Joplins Mercedes Benz var en kul nyhet på programmet från i höstas och fint att vi sjunger lite av svenska artister också. Hooked on a feeling kanske är den jag gillar bäst och den hamnade otippat högst upp på amerikanska listor förra året igen 40 år efter förstaplatsen där och SVT:s "Hitlåtens historia" ägnar ett helt program åt den låten i februari. Här har du en artikel om du vill läsa lite mer. Jerry Williams I can jive är perfekt för att få lite extra applåder.

Chuck Berry fick polarpriset
Mest tycker jag nog om de där allra äldsta rockartisterna, Buddy Holly och Eddie Cochran tex, men låtarna ska ju passa som körsång också. Och vinnaren av Polarpriset 2014, Chuck Berry, borde vi ha på programmet tycker jag. Han gjorde visserligen mycket dumt en gång, satt i fängelset för rån bl.a. men många andra rocksångare har nog också härjat och levt illa men ändå gjort bra musik och han har ju betytt så mycket för rocken. När Silvias bojkott är glömd kanske vi kan få sjunga lite Chuck Berry. Svårt att komma förbi Chucken skriver journalisten Enn Kokk här på sin blogg.

Det här var några av mina privata åsikter, Örjan W som "bloggredaktör", vad tycker DU om vår repertoar? Vår körledare Lars Jauring har örnkoll på bra låtar som vi kan klara av och han får till så varierade program, men har du tur kanske du kan få med din favorit!    

1 kommentar: