söndag 28 december 2014

Jerry Williams i Öppet Arkiv

Jag bläddrade lite i Öppet Arkiv på Svt under helgen och här är några program jag gärna tipsar om.

Måndagsbörsen med Jonas Hallberg minns vi förstås. Ett program är från 24/9 1979 då bland andra Bill Haley var där med his Comets. Det är drygt en timme långt och tryck här för att se programmet.

Sen såg jag några program med Jerry Williams som sändes 1978. Fyra entimmesprogram "Jerry Williams Show". Väldigt snälla program och kanske inte så bra för JW:s tuffa rockutstrålning. Visst sjunger han lite rocklåtar men även en massa annat också. Dansar vals och låter allmänt lite väl snäll, men det kan var kul att se hur snälla TV-programmen var på sjuttiotalet. Och ingen "I can jive", den kom 1979.

Jerry Williams 1978 

Här ser du första programmet      5 oktober 1978

Här ser du andra programmet      19 oktober 1978

Här ser du tredje programmet      3 november 1978

Här ser du fjärde programmet     17 november 1978


Har du några timmar över (när har man det...?) så kan det var kul att ta sig tillbaka en stund i musikhistorien och lyssna på Jerry och några senare välkända artister som presenterades som debutanter i Jerry Williams Show.

En tidig Jerry avrundade också ett debattprogram, Kvällsöppet med Alva Myrdal från 1971. Det var intressant med ett debattprogram där man inte debatterade så högljutt och Göran Fristorp, "en ung kille från Örebro", var också med och sjöng en låt.

Öppet Arkiv är intressant att botanisera i.  Och så finns det förstås en massa kul från förr på Youtube också. Tipsa mig gärna om du hittar nåt som knyter an till vår rockkör!

Gott nytt år till alla i Rock Everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar