tisdag 9 december 2014

Sista körövningen för säsongen

Så har det gått en termin till, bara julfesten återstår för i år för rockkören Rock Everybody i Västerås. Här är en personlig fundering om vårt körsjungade i rocktakt.

Kören är riktigt etablerad nu med 200 deltagare och många på kölistan. Stadigt 140-160 deltagare på varje måndagsträning på måndagarna i Växhuset, det är nästan så att lokalen känns lite liten ibland. Det är rätt fantastisk med en sån här uppslutning så det är klart att alla tycker att det är en bra kör att vara med i.

Jag som aldrig sjungit i kör tidigare tycker speciellt om att vår körledare Lars Jauring från Västerås Kulturskola är så noggrann, det är körsång vi håller på med inte bara allsång. Även om vi inte sjunger efter noter så har vi stämmor, solister och diverse effekter. Handklapp på två och fyra, och steg till höger och vänster med nåt extrastamp här och var, det ska hända lite hela tiden. Handbromsen i vår signaturmelodi är rolig, men den missade jag på Coop Forum-föreställningen. Förlåt Lars, jag ska träna extra på jullovet! Hoppas jag får en ny chans.

Vi killar tillhör minoriteten. Runt 20 brukar vi vara på träningarna, och vi har det lite tufft ibland där i vår mittfåra mellan tjejerna som trycker på från båda hållen där vi bevakar vårt revir. Vi kanske skulle behöva vara 10-20 till och Eja, Lars och Willy kvoterar som tur är in en och annan kille. Lite synd det också kanske för de tjejer som då får fortsätta att köa, men det är nog viktigt att vi är ett skapligt gäng killar och inte kan vi vara fler än 200 i kören, inte i Växhuset i alla fall.

Den här terminen har vi fått några nya låtar att träna på och tom på sista körövningen blev det visst en ny låt med två solister, men den övningen råkade jag missa så jag vet inte vilken låt det blev och jag missade chansen att bli uttagen som solist. Som tur var kanske. Tre framträdanden har det blivit under hösten och det är bara att hoppas att vi får många chanser nästa år också.

Den här terminen har vi också vidgat vyerna med några musikallåtar som vi ska sjunga på en föreställning i februari och så här i decembermörkret kan vi väl värma oss med en av dom låtarna! Håll till godo med Herodes sång ur Jesus Christ Super Star:
                       

 
      

2 kommentarer:

  1. Skriv gärna en kommentar! Är det inget som passar under "Kommentera som" kan du välja "Anonymt". Har du t.ex. fått med din favoritlåt i repertoaren? // Örjan W

    SvaraRadera
  2. Eja Enbom, vår entusiastiska producent hörde av sig påpekade att det där med tre framträdanden bara gällde hösten 2014. Efter premiären under julskyltningen 2013 gjorde vi flera framträdanden under våren, fyra stycken så sju gånger visade vi upp oss under 2014!. Slår vi det 2015? Har du inte läst det förut så kolla in inlägget "Våren 2014" i listan till höger!

    SvaraRadera