måndag 19 mars 2018

Rocken Lever!

Söndagen 18 mars kommer vi alltid att minnas, vi som var med. Och även du som kanske satt i publiken den här gången. Rocken Lever blev just den succé vi hade hoppats på.

Riktigt hur det hela startade har jag inte koll på, men kanske det var nåt sånt här:

Eja Enbom, som ligger bakom att rockkören Rock Everybody överhuvudtaget finns, och Lars Jauring, som i snart fem år har sett till att vi 200 pensionärer var och en  fått en personlig utveckling som körsångare, jag undrar om det inte var dom som gemensamt kläckte den här lite galna idén. Det får vara hur det vill, det kanske visar sig, men själv rodnar jag lite lätt och skrapar med foten för jag erkänner att jag nog var lite tveksam. "Det går aldrig...."

Spill inte på golvet!
Jag ska inte recensera vår insats, det får Lars o Eja göra, jag svarar bara för mig själv. Trots alla mina felsjungningar när jag fick armbågar i sidan av mina kamrater bredvid mig är jag himla nöjd både med min egen insats och hela föreställningen. Och hela kören! Tänk att vi ställde upp så mangrant på alla träningar. Kvällsträningar och extraträningar, och vikarier var inget hinder det heller. Och så hela föreställningshelgen när vi körde programmet om och om igen utan att man hörde nån knorra. Tvärtom, skratt och uppmuntringar!

Bland alla höjdpunkter som solister och skådespelarna stod för var jag ändå för min alldeles egen del speciellt glad att den lilla snutten med Dagny kom med på programmet. Det var tack vare Dagny som jag hamnade i Rock Everybody. På en semesterresa 2013 roade vi oss med allsång på kvällen, ofta just Dagny, och så startade det en rockkör just när jag kom hem. Så Dagny är jag lite svag för.


Vilken resa det har varit, men nu är resan med Rocken Lever över (?) och i den här bloggen har resan lite kortfattat dokumenterats så nu lägger jag den till handlingarna och stänger bloggen tills vidare. Och i frågan om uppmärksamhet i TV o tidningar blev svaret Nix Pix! Men dom får skylla sig själva, det hade blivit fina reportage och den här föreställningen var värd uppmärksamhet. Men droppen urholkar ju stenen, så tids nog blir vi nog uppmärksammade i "gammelmedia". Tills dess har vi ju Sociala Medier.     

Och visst skulle det var kul att köra den här föreställningen igen i något sammanhang, men just nu är det antagligen dags för oss att gå vidare med det som Lars har tänkt ta upp på tisdagseftermiddagarna. Finslipa några detaljer, ta upp nya låtar, eller en Rocken Lever version 2?

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra sammanfattat och tack för din följetong om hur vi kom i mål i detta roliga projekt👍

  SvaraRadera
 3. Du behöver väl inte stänga.......du kan väl pausa lite och skriva nå´n gång ibland om livet efter minimusikalen......

  SvaraRadera
 4. Äntligen kom jsg on på bloggen.
  Vill verkligen tacka dig som varit marknadsföringsansvarig ändå sedan kören startade. Du har betytt mkt för kören och gör fortfarande.
  Din spirituella blog är kul att ta del av.💕

  SvaraRadera