söndag 3 december 2017

Teaterskolan

Minimusikalen "Rocken Lever" är inte bara rockmusik, det är dialoger också. Scener som knyter ihop musiken. En sån tur att några i kören vågar ställa upp och agera som skådespelare på scenen.
Harriet Pettersson

Men nej, det skulle jag inte våga, men dom som vågade får professionell träning av Harriet Pettersson som har en gedigen erfarenhet av skådespeleri och regi.

Koncentration


I lördags pratade hon kroppsspråk och tränade adepterna i hur man rör sig på scenen, säkert nåt som vi alla skulle ha nytta av. Några av skådespelarna har nog lite erfarenhet sen tidigare och som tur är det även några killar med som skådespelare, och Willy gjorde den här reflektionen efter lördagsrepetitionen.

 Teaterskolan del 2:   

"Kroppsspråk och scennärvaro, hur man använder sin röst för att uttrycka känslor och mycket annat nyttigt för oss som ska stå på scen och agera i Rocken lever den 18 mars. Vi läser manus och alla får tilldelade sina roller. Det är långt kvar, vi har bara börjat resan men tåget tuffar på."

Uppmärksamma elever i Teaterskolan
Vi som "bara" kommer att sjunga i minimusikalen är imponerade på alla dom av oss som ställer upp, skådespelare, solister, musiker, korvgubbar.... 

"Tåget tuffar på" som Willy skriver och vi andra i kören ser fram mot när tåget kommit så långt att  vi får börja prova tillsammans, vi i kören och eleverna i Teaterskolan.

Hur kommer scenerna fungera i praktiken? Har Eja, Harriet och Lars tänkt rätt? Spännande fortsättning i förberedelserna av Rocken Lever. 18 mars 2018 vet vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar