tisdag 23 juni 2015

Sommarstiltje i Rock Everybody

Det är sommarlugnt nu i rockkören Rock Everybody, men på promenad på stan stöter man nästan alltid på en och annan i kören. Tyvärr kanske jag inte alltid har koll på alla 200, men när någon nickar igenkännande räknar jag alltid med att det är en rockig korist.
Festivalområdet 2015 håller på att byggas upp.

Som idag på stan, nog såg jag några i kören allt. Och när jag såg alla förberedelser inför årets Cityfestival som börjar till helgen kom jag att tänka på ett par saker som kan passa nu i väntan på mer rock'n'roll till hösten. Några rader om mina kontakter med Kikki Danielsson då när hon var som mest populär.

Jag minns inte vad festivalen hette på den tiden (88-92 sisådär)  men jag delade loge med Kikki då bakom stora scenen på Fiskartorget. Ja, hon höll till åt ena hållet och jag och mina kamrater åt andra hållet, så jag fick tyvärr ingen riktig närkontakt får jag väl erkänna men sen hade vårat gäng en dansuppvisning med Square Dance på scenen innan Kikki skulle sjunga.

Vi har alla varit unga
Nästa gång vi sammanstrålade, hon och jag, var på en ABB-fest. Vi hade återigen ett dansprogram innan Kikki skulle uppträda, men nu fick hon en egen loge medan vi andra fick byta om bakom scenen. Den här gången var det jag som hade micken och ledde dansen så jag brukar tänja lite på sanningen och skryta med att jag varit försångare till Kikki Danielsson. Jag minns förstås inte vilka sånger vi körde med den gången, men från Rock Everybodys repertoar hade vi Old Time Rock and Roll, Proud Mary och Good Luck Charm, kanske det var någon av dom, men oftast var det nog lite mer countrybetonad musik vi dansade till.

Men jag fick som sagt aldrig nån riktig närkontakt med Kikki så jag tror inte jag lämnat något bestående avtryck hos henne, men det var roligt för mig i alla fall.

I brist på rockigare inlägg får det här duga, och jag är säker på att det finns häftigare historier att komma med, åtminstone framåt rötmånaden. Kom igen med era bidrag! Annars drar jag den där när Alf Robertsson en gång var försångare (!) till vårt program på teatern i Folkets Park. Den är också nästan sann.

1 kommentar:

  1. kul att ta del av gamla minnen. kanske kan någon mer berätta från sina musikupplevelser.

    SvaraRadera