söndag 12 april 2015

Vår repertoar

Rockkören Rock Everybody i Västerås under ledning av Lars Jauring från Västerås Kulturskola och organiserat och lett av Eja Enbom och PRO Kultur i Västerås har snart funnits i två år.

Bill Haley, vår äldsta artist.
Men varför den där
tjusarlocken?
Vi har inte haft som ambition att sjunga så många låtar som möjligt mer att de låtar vi sjunger ska vi sjunga riktigt bra. Omväxlande musik i huvudsak från 50-60-70-talet med solister i några låtar, en låt är a capella, och i en låt har vi lite dans etc etc. Lars har planer att vi får en ung tjej som solist i en av våra låtar, det ger ju också lite extra krydda till vårt program    

Så vi har fått en imponerande repertoar under den här korta tiden, och på senaste körträningen sjöng vi igenom allt vi har på programmet. Vi fick oss samtidigt en historielektion av Lars som det kan vara bra att få på pränt tänkte jag och och skrev upp några årtal, och efter att ha kompletterat lite från internet är det här vår lista för dagen:

Den äldsta låten är samtidigt vår signaturmelodi: Rock-a-beatin Boogie från 1952. Fler låtar från 50-talet är Jailhouse Rock, 57,  Tutti Frutti, 55 och Varm Korv Boogie, 59. Imponerande att Owe Thörnqvist var så tidig och att han skrev och sjöng på svenska!

Från tidiga 60-talet har vi Good Luck Charm, 62, I saw her standing there och Lucky Lips, 63 och lite senare Finns det lite stolthet kvar, Proud Mary och Cotton Fields. Ja den sista har visst anor från 40-talet, men det var nu den blev stor.


Vår färskaste artist har
en lite tuffare utstrålning...
Och så 70-talet: Mercedes Benz, 70; Hooked on a feeling, 74; I love rock'n'roll, 75; Rockin' all over the world, 75; We will rock you; Git it, 77; I can jive, 79;

Och vår just nu färskaste låt Old Time Rock'n'roll, också 79

Årtalen är nog ibland lite ungefärliga, men det är så här det står på internet idag. Räknar jag rätt så blir det 17 låtar så nog kan vi ställa upp med ett varierat program.

Och känner jag Lars rätt så har han mer godbitar på gång för vår repertoar.
      
           

      

3 kommentarer:

 1. Redan dagen efter det här inlägget skrevs fick vi en ny låt att träna på.
  ABBA:s lite mindre kända "On and on and on"

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Bra Örjan att du dokumenterade låtarna skriftligt för då kan man läsa på......
  Skrämmande=förvånande att så få i kören kollar körens framfart på nätet!

  SvaraRadera