måndag 18 maj 2015

Sju vågade vara solister

Det är nog rätt maffigt att stå som solist framför rockkören Rock Everybody. Undrar om jag nånsin kommer att våga?

Körens första solist. Heter..?
Redan på vårt allra första framträdande hade vi en solist och sen har det rullat på. Räknar jag rätt så är det hittills sju stycken som har vågat.

Vår första solist  minns jag inte namnet på, han har slutat nu, men han sjöng We will rock you på Stora Torget. Sen till våren hade vi tre solister i Jailhouse Rock, Mike Turner, Göran Kihl och KG. Efternamnet då? Dessutom fick vi en solist på munspel när Willy Berg drog några solo i Varm Korv Boogie. Det blir bra mycket bättre program när våra framträdanden kan varieras och det inte "bara" är vi i kören som sjunger. Ja, så har vi stämmor också det blir också bra variation. Och i I Can Jive har vi ofta 5-6 par som dansar i vårt avslutningsnummer.

Lars, Ingalisa och Göran
Lisbet: Rollin´on the river....
Nu den här våren har vi fått några nya låtar och några nya solister. Göran Kihl och Ingalisa Henriksson har varsin vers i Old Time Rock and Roll och där är Willy med ibland också med sitt munspel. Vilket drag! I Proud Mary sjunger Lisbet Gemzell de två första verserna och kören trycker på i refrängen och sjunger den sista versen. Att Lisbet är van att hantera mikrofon hörs tydligt, det är säkert en konst att hålla mikrofonen på rätt sätt, och ljudet blev extra tydligt när hon sjöng hörde jag från några i publiken efter vårt senaste framträdande.

Willy med munspelet i fickan
Jag var lite tveksam till det här med solister först, skulle det verkligen kunna bli bra? Det är ju kören som ska sjunga tänkte jag, men det blir allt bra mycket mer liv i våra framträdanden så här. Det är klart att Lars Jauring vet hur han ska få ut det mesta ur kören.

Sara Mahmoodi Vadegani
"Sju vågade livet" hette en spännande film gång, här har vi "sju vågade vara solister" medan vi andra 193 sliter med frågan. Att våga eller inte våga? Vem blir nummer åtta?

Ja, ska man vara riktigt noga har vi haft en solist till, unga Sara Mahmoodi Vadegani från Västerås Kulturskola som gjorde succe i I love Rock'n'roll. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi får sjunga tillsammans med henne igen!    

måndag 11 maj 2015

Råby Centrum 50 år

Förra året firade Viksängs Centrum 50 år och rockkören Rock Everybody var med och sjöng. I lördags, 9 maj, fyllde Råby Centrum också 50 år och vi fick vara med där också med vår musik.

Lars spelar tillsammans med bandet 20 meter bort på scenen 

Stor scen, men inte tillräckligt stor, vår kör fick inte plats! Strax innan vi skulle sjunga bestämde man att vi skulle stå på gräset nedanför scenen med vårt band från Västerås Kulturskola på scenen, så Lars Jauring hade nu 20 meter till bandet där han stod framför oss i kören, och just den här gången skulle Lars samtidigt som han styrde oss sångare även spela gitarr tillsammans med killarna på scenen. Vilken utmaning! Och hur var det med körmikrofonerna var dom egentligen inkopplade?

Eva och Per-Åke i I can jive
Solister idag var Göran och Ingalisa  i Old Time Rock and Roll där också Willy spelade munspel och Lisbet i Proud Mary och så den unga Sara från Kulturskolan i I love Rock'n'roll

Vi började med Rock-a-Beatin' Boogie och Cotton fields och hann också med vårt paradnummer Hooked on a feeling  innan vi var klara och det gick väl efter omständigheterna ändå rätt OK, ja utan att skryta riktigt bra, det är hög klass på vårt rocksjungande.

Publiken stod kvar och det blev extranummer. I can jive med bra tryck där vi också bjuder på lite dans. På gräsmattan den här gången!  

Sjunga utomhus kan vara lite osäkert, men vilken tur vi hade med vädret! Och tänker man efter så är det många bostadsområden i Västerås som är på gång att fylla 50, vi kommer helt säkert att få vara med om fler jubileer med vår rockmusik!            

tisdag 5 maj 2015

Abba på repertoaren

Vår körledare Lars Jauring är ständigt på jakt efter nya låtar åt oss i rockkören Rock Everybody.

Det finns ju hur mycket musik som helst att välja bland och med över 200 i kören har säkert alla sina egna favoritlåtar som man skulle vilja ha in i vår repertoar, men det är klart att Lars ska ha sista ordet vad som passar, vad vi klarar av att sjunga och så där. Den senaste låten han valde ut var en höjdare, min nya favorit. Det skulle var roligt att läsa vad de andra 199 i kören har för favoriter.

Sanne Salomonsen & Mats Ronander 
Lars hade sett och hört Sanne Salomonsen och Mats Ronander sjunga en Abba-låt med drag i och tyckte den skulle passa oss. "Vad tycker ni" frågade han oss på en körövning. Rätt OK tyckte de flesta och själv fastnade jag för den direkt. Många tyckte nog det var kul att få sjunga Abba, men hade säkert andra favoriter, den här var lite otippad.

On and On and On  hade jag inget minne av alls som en Abba-låt, jag kände inte till den överhuvudtaget. En berättande låt med en historia där tjejerna sjunger sina rader och killarna svarar med sina rader och för historien framåt. Tills den slutar lyckligt med ett "Keep on rocking baby 'til the night is gone".  Den låten kommer att bli kanon när vi lärt oss den.

Tjejerna har de flesta raderna, men den största utmaningen blir det allt för oss killar. När 180 tjejer sjunger sina rader och 20 killar ska svara så får vi allt ta i ända nerifrån tårna för att vi ska kunna matcha tjejerna. Än har vi bara fått känna lite på låten men redan har Lars börjat försöka få till ett Abba-sound! Den här låten kommer att bli en av våra bästa och känner jag Lars rätt kommer han slipa på den här hur mycket som helst och han blir inte nöjd förrän vi matchar Agneta o Frida: